Föreläsning av Sara Sjöblom i Arboga

av

Andra dagen på höstlovet gjorde Attention Västerås en insats i Arboga kommun med främst inriktning på skolan i Arboga och dess personal. Lärare från förskola till gymnasiet var inbjudna, socialtjänst, primärvård samt våra medlemmar och allmänhet.

Det som var ämnet för dagen var ”Vägen till hemmasittare”.
Hur man kan få elever tillbaka till skolan och med vilka insatser.
Sara Sjöblom, samtalsterapeut, som specialiserat sig på dessa frågor som rör skolångest, hemmasittande och relationer mellan hem och skola höll två föreläsningar denna dag för totalt ca 170 åhörare.

Sara Sjöblom är samtalsterapeuten som specialiserat sig på frågor som rör skolångest, hemmasittande samt relationen mellan hem och skola.
Som konsult och föreläsare har hon hela Sverige som upptagningsområde, men basen finns på den egna mottagningen i centrala Köping, Västmanland.

Med konkreta tips om hur man kan se tecken till att få till en förändring på elevens hemmasittande, inte alltid så stora saker, men grunden är att man måste prata med eleven och komma på den verkliga orsaken till denna ångest som gör att skoldagen känns oöverstiglig. Kan vara en matkompis att gå tillsammans med då man skall äta. Rastvila kan vara en annan lösning, det kan bli för jobbigt för eleven att gå ut på skolgården och umgås men att få vara kvar inne och vila från intryck kan vara en bra återhämtning. Detta och mycket mera pratade Sara om.

Sara har skrivit två böcker, den ena för föräldrar med barn med skolångest ”Myrstig” och den andra som faktiskt släpptes dagen efter föreläsningen ”Elsa går inte till skolan” och är riktad till eleverna.

Vi i Attention Västerås hade ett bokbord där de som var på föreläsningen kunde hitta mera information om skola, Attentions arbete och så klart bli medlemmar.

En bra dag med viktig insats tycker vi som var där

Inger, Maja och Carina

Kommentarer är avstängda.